18 juni 2024

Prijsuitreiking pompoen en zonnebloemen

0


In Stedum lag zaterdagmiddag het biljart in café ’t Oude Raedthuys weer volgeladen met pompoenen. Enkele kwekers waren lichter dan de gekweekte pompoen, en dus konden zij er op het biljart wel bij gaan zitten.

Deze keer is een record gevestigd, John Bouwes had een pompoen van 66 kilo gekweekt. Hij deed voor het eerst mee. De tweede plaats was voor Albert Hofman en Jan van Dijken, met een pompoen van 43,5 kilo. De derde plaats was voor Levi Keizer, met een pompoen van 38,5 kilo. De eerste en de derde plaats kwamen van de dorpstuin “de Heemen” aan de Bedumerweg.
De kinderen van de familie Slager hadden ook twee pompoenen van dezelfde tuin meegebracht, met een resultaat van 32,5 en 21 kilo. Vruchtbare grond dus. De hoogste zonnebloem was van de 9-jarige Jeroen Bodde, met een lengte van 3.65 m. Iektje Smit had een zonnebloem van 3.60m. en Angela Welling was derde met een zonnebloem van 3.37 m. Na de prijsuitreiking werd er nog even nagepraat. Met het mooie weer van nu is iedereen de slechte zomer misschien al weer een beetje aan het vergeten, maar de kwekers haalden nog gretig de moeilijke omstandigheden op waaronder ze dit resultaat hadden gehaald. Volgend jaar willen ze het graag opnieuw proberen.

 
 
 
 
 

www.stedum.com

Geef een reactie