24 juli 2024

Prijsuitreiking vijftiende Lopster Schriefwedstried op culturele markt

0

LOPPERSUM – Het uitreiken van de prijzen van de Grunneger Schriefwedstried in de gemeente Loppersum vindt plaats op donderdag 18 maart tijdens een culturele markt.

De markt is van 19.00-21.00 uur in Hotel Spoorzicht in Loppersum en men kan er terecht voor Groninger boeken, schilderijen, historisch materiaal en Groninger producten.

De Priesoetlangoavend begint met het meezingen met tophits van de Groninger muziek.

De uitslag van de vijftiende Lopster Schriefwedstried wordt bekend gemaakt tijdens twee onderbrekingen van de culturele markt. Tussen de bedrijven door kan men de kraampjes met culturele producten bezoeken of meedoen aan oud-Hollandse spelletjes. Bovendien wordt onder leiding van spreekstalmeester Fré Schreiber een quiz gehouden.

Hoge verwachtingen heeft men opnieuw van het onderdeel Zingerij. De tophits van de Groninger muziek worden dan op een scherm geprojecteerd en iedereen kan op zijn eigen manier meezingen.

Jubileumjaar
De Lopster Schriefwedstried had in dit jubileumjaar 71 inzendingen, 31 van achttienplussers en 40 van basisschooljeugd. Als enige gemeente in Groningen organiseerde Loppersum de schrijfwedstrijd vijftien jaar lang zelf. Op die manier profileerde men zich als een kunstzinnig en cultureel ingestelde gemeente. Elk jaar gaf de gemeente ook een boekje uit met daarin de mooiste verhalen en gedichten. Dit jaar ontvangen de deelnemers een bijzonder exemplaar met het jubileumomslag 1995-2010. Volgend jaar wordt de schrijfwedstrijd in Loppersum georganiseerd door Huis van de Groninger Cultuur, Stichting Grunneger Toal en de openbare bibliotheken in een cluster met Delfzijl, Appingedam, Bedum en Ten Boer.

Programma
De prijzen van de Vieftiende Lopster Schriefwedstried worden uitgereikt door burgemeester Albert Rodenboog  van de gemeente Loppersum. Het programma is als volgt. Om half acht de zingerij, de prijsuitreiking aan de winnaars in de categorie gedichten en twee halve finales van de quiz. Na de pauze om kwart over acht de finale van de quiz en de prijsuitreiking aan de winnaars in de categorie verhalen. De culturele markt wordt gehouden in de Koningszaal van Hotel Spoorzicht, Molenweg 11 in Loppersum
.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie