13 juli 2024

‘Problemen’ leiden tot vertrek arts

0

Bedum – Onenigheid met collega’s en een zorgverzekeraar zijn voor huisarts A.C. Bultje reden om zijn praktijk in Bedum te sluiten. Dat schrijft hij in een brief aan zijn pati‘nten. Hij zet zijn pati‘nten niet in de kou, maar heeft geregeld dat ze bij groepspraktijk De Vrije Gang terecht kunnen.

De arts wil niets zeggen over de aard van de problemen. De overige huisartsen in Bedum zijn verenigd in de huisartsenpraktijk De Vrije Gang, die eind vorig jaar is opgericht. Bultje schrijft in zijn brief hierover: ‘Veranderde praktijkverhoudingen en daarmee onoplosbare problemen in de collegiale verhoudingen met de andere huisartsen in Bedum vormen de hoofdoorzaak van onze praktijkbe‘indiging.’


Daarnaast noemt hij nog een andere reden om ermee op te houden. ‘Het ontbreken van enige steun van onze zorgverzekeraar en het missen van begrip in onze eigen beroepsgroep voor de bijzondere situatie van mij als solist-huisarts hebben mede bijgedragen aan dit besluit.’


De praktijk wordt midden april gesloten. De arts meldt in de brief dat hij in Genemuiden (Overijssel) een praktijk heeft gevonden waarin hij aan de slag kan.


De pati‘nten van Bultje worden door De Vrije Gang overgenomen. Volgens arts Joost Boskamp moet het aantal artsen van de praktijk worden uitgebreid om goede zorg te kunnen blijven leveren. “Ik weet nog niet precies om hoeveel pati‘nten het gaat, dus het is ook nog onbekend hoeveel artsen nodig zijn.” De huidige praktijk telt vijf artsen en circa 8500 pati‘nten.


Boskamp wil weinig kwijt over de problemen met Bultje. “Wij waren nogal verbaasd over zijn beslissing te vertrekken. Wij snappen het niet.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie