25 juli 2024
Tussen 28 t/m 31 augustus is het weer speelweek in Stedum. Het dorp staat in het teken van het ‘leven in de Middeleeuwen’. Wie weet wat we allemaal gaan zien in Stedum, misschien zijn er wel prinsen en prinsessen, kastelen, heksen, ridders en draken. Het weekprogramma staat in de agenda vermeld en is te lezen in dit nieuwsbericht.
Maandag 28 augustus
Meenemen: kwast, hamer, zaag en spijkers en lunchpakket voor tussen de middag
09.00 Start van de speelweek. Kom naar het speelweekterrein bij de gymzaal. We hijsen de speelweekvlag. De groepsindeling worden bekendgemaakt.
10.00 Iedere groep krijgt een plek aangewezen en maakt een plan voor de hut. Het hout ligt al per groep klaar, ruilen onderling mag natuurlijk altijd. De kinderen en hun begeleiders mogen zelf ook materialen halen. Daarna start het bouwen van de hutten.
12.00 Lunch en drinken (zelf meenemen)
12.30 verder bouwen en verven aan de hutten. Verf, stoffen en ander materiaal wordt nu aan iedereen uitgedeeld.
15.00 De vlag wordt gestreken
15.15 Sluiting, iedereen mag naar huis
Dinsdag 29 augustus
09.30 Opening met hijsen van de vlag en openingslied We bouwen de hutten af, maken een vlag met eigen hutlogo Als je”geen zin meer hebt aan het bouwen van je hut kan je ook knutselen
12.00 Lunch en drinken (zelf meenemen)
12.30 Programma in samenwerking met “Leef Outdoor” Allerlei spellen uit de Middeleeuwen Kinderen uit groep 1 t/m 4 blijven bij het speelweekterrein en de groepen 5 t/m 8 gaan beginnen bij het haventerrein.
15.30 We strijken de vlag en gaan we naar huis  
Woensdag 30 augustus
09.30 Samenkomst begeleiders groepen en andere vrijwilligers
10.00 Kinderen komen. Opening met van de vlag en lied Uitleg van de dag
10.15 Start voorbereiding voor Middeleeuwse markt, kleding maken, attributen en koopwaar voor de markt maken.
12.30 Lunch en drinken (zelf meenemen)
13.00 Start middagprogramma: We gaan verder met spullen maken voor de markt, er komen workshops voor
14.00 We krijgen weer een lekker ijsje Van Karel van het Swaithoes
15.30 We strijken de vlag en gaan naar huis, rusten een beetje uit en make zin voor de markt.
18.45 De kinderen komen terug naar het speelweekterrein. Blijf je slapen, dan neem je je luchtmatje, slaapzak en andere slaapspullen mee en ga je direct je bed opmaken.
19.00 Er is een heuse Middeleeuwse markt in Stedum
20.30 De markt is afgelopen. De ouders en het publiek gaan naar huis. Blijf je liever niet slapen, dan mag je mee naar huis, je mag ook nog even blijven( als het van je ouders mag natuurlijk)
21.00 nachtspel en vroeg naar bed!!!
Donderdag 31 augustus
08.00 Na de opening met hijsen van de vlag, gaan we samen ontbijten. Ook de kinderen die niet zijn blijven slapen, ontbijten mee.
09.00 Spel In het spel bezoeken de groepen verschillende plekken in het oude Stedum en kunnen ze hun voedsel voor deze middag bij elkaar verzamelen.
12.30 We eten als afsluiting van de speelweek alles lekker samen op
13.30 Einde speelweek. We strijken de vlag, zwaaien elkaar heel hard uit en gaan moe en voldaan naar huis met het gevoel: over twee jaar doen we weer mee!

Organisatie Speelweek,

Geef een reactie