22 juli 2024

Project ‘Laiverd, wat wils’t?’ haalt wensen van inwoners op

0
De Cultuurgastjes (IVAK) belonen beste idee met €250,- en coaching Misschien heb je ze al gezien: de gele en roze teksten op de stoeptegels in jouw dorp of wijk: ‘Laiverd, wat wils’t?’ Waarom staan ze daar? Laiverd wat wils’t? is een oproep aan alle inwoners van de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl om hun wensen met betrekking tot hun leefomgeving met ons te delen.
 Wat wens jij voor je eigen buurt, dorp, straat, of stad? Hoe kun je het leuker of prettiger maken voor jezelf en de anderen? Wil je bijvoorbeeld iets maken of organiseren waardoor je je buren beter leert kennen? Een standbeeld maken waar je wijk van opvrolijkt? Het verhaal van je oma over Westerwijtwerd verwerken in een musical? Of een ‘probleem’ verhelpen waar je je dagelijks aan stoort onderweg naar je werk/school? Alles mag!
Geef je wens vóór 29 februari aan door aan De Cultuurgastjes van stichting IVAK en maak kans op een startkapitaal van €250, een uitgewerkt projectplan en onze ondersteuning!
Ik heb mijn wens ingevuld, en nu?
Tussen 29 februari en 4 maart bekijken De Cultuurgastjes de wensen samen met hun wensenpanel. Op 4 maart maken ze bekend met welke wens ze samen met de winnaar aan de slag gaan. Alle inzenders krijgen een persoonlijke reactie op hun wens, in de vorm van een advies.
De winnende wenshouder krijgt:
Een startkapitaal van €250,-;
Een concreet projectplan en ondersteuning bij de uitvoering daarvan;
toegang tot IVAK’s netwerk, kennis en expertise.
Heb jij een wens? Vul hem dan in via www.ivak.net/laiverd 
Wie zijn De Cultuurgastjes?
De Cultuurgastjes bestaan uit Manon Luchies en Jurgen van Tolie, beiden sinds de zomer van 2019 actief als projectleiders ‘Kunst in het Sociaal Domein’ bij stichting IVAK. Ze zoeken naar kansen en mogelijkheden om de kracht van kunst en cultuur in te zetten: als middel om mensen elkaar laten te ontmoeten en verbindingen te creëren in de regio die er nog niet waren, maar waar wel behoefte aan blijkt te zijn. De Cultuurgastjes begeleiden processen waarin men gezamenlijk doelen stelt om het leefklimaat in onze regio aantrekkelijker te maken. Om in te wonen, te spelen, te werken en te leven. 
Wil je ze iets vragen? Mail dan naar cultuurgastjes@ivak.net

, De Cultuurgastjes (IVAK)

Geef een reactie