24 juli 2024

Protest medewerkers bibliotheken Loppersum

0

Loppersum – Zo’n twintig medewerkers van de bibliotheken in de gemeente Loppersum deelden maandagavond bij de raadsvergadering in de Wiemersheerd pamfletten uit aan raadsleden en andere bezoekers. De medewerkers protesteerden daarmee tegen de aangekondigde bezuinigingen van de gemeente.

Het gemeentebestuur wil in de komende drie jaar 135.000 euro minder subsidie geven aan het stichtingsbestuur van de bibliotheken. Het bestuur is bang dat dit zal leiden tot sluiting van of het filiaal in ’t Zandt of in Middelstum. “We zullen sowieso drastische maatregelen moeten nemen. Wanneer de gemeente de voorgenomen bezuinigingen daadwerkelijk doorzet, is sluiting van een filiaal waarschijnlijk niet eens voldoende. De bibliotheekbus loopt dan gevaar en ook zullen we de openingstijden van de filialen moeten beperken”, zegt Mignon Noordegraaf van de bibliotheek in Loppersum.


Goed bezocht

De bibliotheken in de gemeente Loppersum worden erg goed bezocht. Ze kennen 3300 leden. Met het uitdelen van de pamfletten is het verzet van de bibliotheek tegen de bezuinigingen nog niet voorbij. Bij de eerstvolgende raadsvergadering zal het bestuur gebruik maken van het spreekrecht voor de burger. Het bestuur wil weten waarom het college van burgemeester en wethouders zo veel wil bezuinigen. Medewerkers van het instructiebad in Middelstum hebben ook al actie aangekondigd. Het bad krijgt in 2007 geen cent meer van de gemeente en zal moeten sluiten.

www.dvhn.nl

Geef een reactie