26 mei 2024

Protest tegen opheffen buslijn

0

Groningen-Bedum – Een blijk van teleurstelling en onbegrip, zo omschreef loco-burgemeester P.S. de Graaf de ruim zevenhonderd handtekeningen tegen het opheffen van de Q-Linerverbinding tussen Bedum en Groningen. Hij bood de handtekeningen woensdagmorgen aan op het provinciehuis waar de komende bezuinigingen op het openbaar vervoer in de provincie besproken werden.

Een tiental inwoners en gemeentebestuurders was met de bewuste Q-liner naar de Grote Markt gekomen waar werd overgestapt op een paard en wagen. Daar was voor de gelegenheid het busnummer 307 aan gehangen, het nummer van de snelle bus, die in januari dreigt te verdwijnen. Met het voertuig arriveerden ze bij het provinciehuis.


Weinig hoop


Gedeputeerde T.A. Musschenga kon de bezwaarmakers weinig hoop bieden, maar zei zich wel in te kunnen leven in de problemen die het opheffen van de buslijn met zich meebrengt. Hij zei dat de bezuinigingen op meer plaatsen zeer zullen doen. Zo worden in Hoogezand bijvoorbeeld de buslijnen 76 deels en 176 geheel geschrapt. De bestuurder zei echter niet om de rijksbezuinigingen heen te kunnen.


Volgens de gedeputeerde is zo zorgvuldig mogelijk gesneden in de bestaande dienstregeling en is geprobeerd de pijn zo minimaal mogelijk te maken en alleen daar lijnen op te heffen waar alternatieve vormen van vervoer mogelijk zijn. De provincie verzamelt alle klachten en bezwaren tegen de voorgenomen nieuwe dienstregeling en probeert daar in zoveel mogelijk gevallen een oplossing voor te vinden. Extra geld komt daar overigens niet voor vrij. Dus of de Q-liner het uiteindelijk zal redden blijft de vraag

www.dvhn.nl

Geef een reactie