25 april 2024

PvdA Delfzijl wil breken met de OMD

0

Delfzijl – De PvdA in Delfzijl wil de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) met ingang van 2006 de wacht aanzeggen. De sociaal-democraten vinden dat de OMD, die het stedenbouwkundige beleid in de havenplaats in handen heeft, te snel sloopt en, tegen de afspraken in, te weinig nieuwbouw pleegt

De PvdA loopt al langer te hoop tegen het beleid van de OMD, die zich steeds meer lijkt af te keren van het motto ‘eerst bouwen, dan slopen’. “Deze leus blijkt slechts een echo uit het verleden te zijn”, concluderen de leden van het algemeen bestuur van de PvdA. Zij namen deze week unaniem verstrekkende besluiten over het bouw- en sloopbeleid, die opgenomen zullen worden in het verkiezingsprogramma van 2006.


De PvdA voelt zich belazerd door de OMD. Beloften zijn niet waargemaakt, concluderen de leden. “We zijn op onjuiste of onvolledige gronden akkoord gegaan met het Masterplan Delfzijl en er wordt ons voorgehouden dat er nog steeds leegstand is in Delfzijl, terwijl de gemeenteraad niet over de actuele cijfers mag beschikken. Ondertussen is er voor een groot aantal gezinnen momenteel geen vervangende woonruimte beschikbaar en er is geen registratie van woningzoekenden.”


Het geld dat de gemeente Delfzijl inmiddels heeft gereserveerd voor de tweede fase van de wijkvernieuwing en herstructurering (2006-2010) kan de gemeente volgens de PvdA beter zelf inzetten. Voor extra sociale woningbouw voor jongeren en ouderen, voor het betrekken van burgers bij de plannen, voor registratie van woningzoekenden en voor onmiddellijke herziening van het Masterplan.

www.dvhn.nl

Geef een reactie