13 juli 2024

Pyromaan slaat voor de dertiende keer toe

0

De pyromaan van ’t Zandt heeft maandagavond vin­kje nummer dertien gezet. Dit keer was een schuurtje achter een boerderij aan de Koren­dijk het doelwit. De bewoners van de boerderij en een buur­man zagen rond twintig voor acht een brandje in de schuur en konden het zelf blussen. De uitgerukte brandweer hoefde  niet meer in te grijpen. Schade is er nauwelijks. De politie ‘bevroor het ter­rein’  onmiddellijk. De wegen  rond de boerderij werden ge­blokkeerd en met behulp van een speurhond werd tot in de nacht naar sporen gezocht. Of dat iets heeft opgeleverd, is onbekend.

Politiewoordvoerder Ger Blokzijl: "Met politiewagens hebben we een cirkel rond de schuur afgezet. Niet alleen om de mogelijk vluchtende dader aan te houden, maar vooral om ervoor te zorgen dat de sporen in tact blijven." De technische recherche zocht naar sporen van voetstappen of een vervoermiddel op het erf en in de weilanden.

Of de dader dé pyromaan van ’t Zandt is, weet de politie niet zeker. Blokzijl: "De boerderij ligt een paar kilometer buiten het dorp, richting Zijldijk. Dat is verder dan de branden tot nu toe." Dat het vuur is aangestoken, lijdt echter geen twijfel. De politie wil in het belang van het onderzoek niet zeggen of de methode gelijk is aan de eerdere brandstichtingen.

De pyromaan van ’t Zandt sloeg al vier keer toe sinds er een permanente poli­tiepost is ingesteld, twee we­ken geleden.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie