25 juli 2024

Raad Loppersum hikt aan tegen bouwplannen

0

De fracties van GemeenteBelangen en GroenLinks in de raad van Loppersum drongen maandagavond tijdens een commissievergadering aan op nader onderzoek naar de haalbaarheid van woningbouwplannen in Loppersum en Middelstum. Met het oog op de economische recessie zijn de fracties bang dat de gemeente een onverantwoord hoog risico loopt als zij nu drie miljoen euro steekt in de aankoop van gronden.

Wethouder Hommo Smit (CDA) wees nader onderzoek af: "Het is een kwestie van nu of nooit. Als we kiezen voor uitstel zakt Loppersum weg naar het niveau van een gezapige gemeente, waar niks meer mogelijk is." Het verzoek tot nader onderzoek door de oppositie werd door raadslid Bé Schollema (PvdA) uitgelegd als ‘inconsistent bestuur: "Nadere oriëntatie kan niet. Dat station zijn we gepasseerd."

Kritische vragen over de rol van projectontwikkelaar Jorcom die bij de gemeente een korting bedong van twee ton op de aankoop van grond, kon de wethouder niet goed beantwoorden. Daar komt later schriftelijk antwoord op. Pas daarna besluit de raad definitief.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie