13 juli 2024

Raadslid Loppersum Vooruit houdt rookpauze tijdens beëdiging

0

Met de kleinst mogelijke meerderheid zijn de wethouders van CDA, ChristenUnie en GemeenteBelangen/D66 en VVD maandagavond benoemd in de gemeenteraad van Loppersum. Alle drie wethouders, respectievelijk Pier Prins, Jan Stoel en Olga Hartman-Togtema kregen acht stemmen voor en zeven tegen.

Voorafgaand aan de stemming diende oppositiefractie Loppersum Vooruit opnieuw een motie van wantrouwen tegen alle drie beoogde wethouders. Net als een week geleden werd deze motie ook gisteravond verworpen. Zelfs het onderzoek naar de geloofsbrieven werd van commentaar voorzien door raadslid Jim Lambeck van Loppersum Vooruit. De driekoppige commissie uit de raad die de geloofsbrieven moest onderzoeken, was maandagmiddag alvast bijeen geweest om enig voorwerk te verrichten. Oud-notaris Lambeck vertrouwde het onderzoek niet. "Is dit geen doorgestoken kaart?", vroeg hij zich af.

Toen de tijd gekomen was voor de beëdiging, verliet Lambeck demonstratief de raadszaal om buiten een sigaartje op te steken. Hij feliciteerde later wel het eveneens pas beëdigde CDA-raadslid Anita Bos-Van der Meer dat de plaats inneemt van de tot wethouder benoemde Prins. Maar de drie collegeleden kregen van hem geen hand.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie