17 juni 2024

Raadsvergaderingen live via Internet

0

Vanaf 30 januari as is het mogelijk om de raadsvergaderingen van de gemeente Loppersum live te volgen via de gemeentelijke website. Dit komt voort uit de wens van de gemeenteraad. In juli 2011 is de raad akkoord gegaan met een voorstel tot een andere wijze van verslaglegging van raadsvergaderingen.

Het gaat hierbij alleen om de burgers en de raad op een efficiënte wijze te voorzien van verslaglegging. De zogenaamde notulen zijn hiermee verleden tijd. Wel komt er een kort lijstje met een overzicht van de genomen besluiten.
Burgemeester Rodenboog: ‘Als voorzitter van de raad is de vergadering van as maandag voor mij een unieke mijlpaal. Alhoewel we niet te klagen hebben over publieke belangstelling tijdens vergaderingen, zie ik het live volgen van de vergaderingen als een service aan de inwoners. Zij kunnen zo zelf bepalen wanneer zij de vergadering beluisteren. Op de homepage van de gemeentelijke website staat op de dag van de raadsvergadering een zogenaamde banner met daarop de tekst ‘Volg de raadsvergadering live’. Door hierop te klikken kan de vergadering live gevolgd worden. Ook is het mogelijk om de vergadering achteraf te beluisteren. Het is mogelijk om per agendaonderwerp of per raadslid onderdelen te beluisteren.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie