25 april 2024

Raadsvragen over verkoop huurhuis in Westeremden

0

Er komt een gemeentelijk onderzoek naar de rol van woningstichting Wierden en Borgen bij de verkoop van een huurwoning in Westeremden. Een echtpaar wilde het huis kopen na er vijf jaar in te hebben gewoond. Dat was niet mogelijk. Toen het echtpaar een andere woning kocht stond hun oude huis ineens te koop.

Het echtpaar Van der Ploeg huurde het huis aan de Huizingerweg in Westeremden van juli 2000 tot juni dit jaar. De twee raakten gehecht aan het huis en wilden het kopen. Ze dienden daartoe meerdere verzoeken in bij Wierden en Borgen. De woningstichting liet weten dat koop niet aan de orde was. Het echtpaar Van der Ploeg besloot daarop om een ander huis te kopen. Prompt stond er, tot grote verbazing en ergernis van het echtpaar, een bord voor hun oude woning dat het huis te koop was. De familie Van der Ploeg wenst niet op de zaak in te gaan.


Voor GroenLinks in Loppersum is deze gang van zaken niet acceptabel. Fractievoorzitter Harm Janssens suggereerde, eerder deze week tijdens de raadsvergadering, zelfs dat de woningstichting wellicht met opzet het huis later te koop aanbood, omdat de stichting dan meer geld kon vragen. Janssens vindt dat de gemeente een onderzoek moet instellen naar de zaak, omdat de gemeente, zo vindt Janssens, verantwoording draagt voor de mensen die in huurwoningen wonen. Ook het CDA, de ChristenUnie en Gemeentebelangen plaatsen vraagtekens bij het manier waarop het huis langs de neus van het echtpaar glipte.
‘Teleurstelling goed voor te stellen’


Directeur woondiensten Rinze Kramer van Wierden en Borgen noemt het een ongelukkige situatie. “Ik kan me goed voorstellen dat het echtpaar teleurgesteld is.”


Volgens Kramer kijkt de stichting eens per jaar welke huurwoningen in aanmerking komen voor verkoop. “Dat gebeurde dit jaar nadat de familie Van der Ploeg haar aanvraag had ingediend”, aldus Kramer.


Kramer zegt het echtpaar wel tegemoet te zijn gekomen, door bepaalde kosten bij het verlaten van het huis niet in rekening te hebben gebracht

Dagblad van het noorden

Geef een reactie