16 juli 2024

Rampauto zat vol met gestolen spul

0

In het wrak van een van de auto’s die woensdagochtend was betrokken bij het dramatische ongeluk met twee doden op de Eemshavenweg, tussen Middelstum en Garsthuizen, zijn gestolen goederen gevonden.
Bij de frontale botsing ’s ochtends om half zeven op de provinciale weg kwamen een 28-jarige man uit Woerden en een 41-jarige inwoner van Harkstede om het leven.

In en rond het wrak van de auto van de Woerdenaar lagen volgens politiewoordvoerder Henk Bouwkamp in ieder geval beamers. Er zijn nog meer spullen aangetroffen, maar Bouwkamp kan niet bevestigen dat het daarbij om laptops, computerschermen en andere waardevolle kantoorspullen gaat. De gestolen spullen zijn eigendom van de ING Bank in Groningen. In de nacht van het ongeval is enkele uren eerder in het regiokantoor van de bank aan de Laan Corpus den Hoorn ingebroken. Een medewerker van de bank heeft de beamers inmiddels herkend.

In de auto uit Woerden zaten nog een 21-jarige man uit deze plaats en een twee jaar jongere kornuit uit Gouda. Zij zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Het tweetal is, gezien de aard van de verwondingen, nog niet verhoord.

Verkeerstechnisch onderzoek naar het ongeval is nog niet afgerond, maar de indruk bestaat dat de auto met de drie inzittenden een te lange inhaalmanoeuvre heeft gemaakt en daarbij tussen Middelstum en Garsthuizen frontaal op de tegenligger met achter het stuur de inwoner van Harkstede is gebotst.

De inbrekers hebben in het regiokantoor van de ING Bank en enorme chaos achtergelaten. Om de ultramoderne projectoren en andere goederen te kunnen stelen zijn deuren van een groot aantal kantoren met geweld opengebroken en extra dikke ramen kapot geslagen. Het is de politie nog niet duidelijk waarom het drietal uit het westen van het land ’s ochtends om half zeven op de Eemshavenweg in noordelijke richting reed. Antwoorden op deze en andere vragen zijn pas te krijgen als de beide gewonden aanspreekbaar zijn.

© Archief www.stedum.com

www.dvhn.nl

Geef een reactie