28 februari 2024
Ruim 60 mensen in Stedum zijn opgeleid om te kunnen reanimeren. Een geweldig groot aantal! Velen hebben zich aangemeld bij HartslagNu. Zij krijgen in geval van een hartstilstand van de meldkamer van de ambulancezorg een alarmerings-sms.
Hierin staat dat er sprake is van een hartstilstand en het adres waar ze naar toe moeten. Als binnen zes minuten met de reanimatie is begonnen, stijgt de overlevingskans aanzienlijk! Om ingeschreven te kunnen worden in het register van HartslagNu, is het noodzakelijk dat je een diploma “reanimatie en AED-bediener” hebt. Na een jaar vervalt dat diploma en dien je een herhalingscursus te volgen. Anders wordt je uitgeschreven uit het register van HartslagNu en krijg je geen alarmerings-sms meer. Het hele opgetuigde netwerk in Stedum komt dan te vervallen!
Dat netwerk willen we heel graag in stand houden. Daarom hebben we twee reanimatiecursussen gepland. Die zijn niet allen bedoeld voor mensen met een diploma, maar zeker ook voor nieuwe instromers. De cursussen worden gegeven door Cardio-XL
Om de kosten voor de cursus binnen de perken te houden heeft Dorpsbelangen besloten € 10,- per deelnemer bij te dragen. Je moet € 15,- zelf betalen. Deze kosten dienen ter plaatse te worden voldaan.

Even op een rijtje:
Data:               donderdag 6 november

woensdag 12 november

Tijd:                 19.00 – 22.00 uur

Plaats:            Swaithoes

Kosten:           € 15,00

Je kunt je opgeven bij ondergetekende. Ik ben bereikbaar via de mail,
karel@swaithoes.nl, of via de telefoon: 552369.
Als je een diploma reanimatie en/of AED-bediener hebt, neem die dan even mee, dan kan die na de cursus getekend worden door de cursusleider.

 

, Karel Zuiderveld

Geef een reactie