22 april 2024

Rechter: Illegale horeca-activiteiten in Molenberg

0

De gemeente Delfzijl moet optreden tegen de illegale horeca-activiteiten van het cultureel centrum de Molenberg. Dat heeft de bestuursrechter in Groningen bepaald. Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) had namens een aantal horeca-bedrijven geklaagd bij de rechtbank geklaagd.

De Molenberg zit de reguliere horeca in de weg door ruimte te bieden aan feesten en partijen die niets te maken hebben met de culturele evenementen in het gebouw. Hierdoor lopen de andere zaaleigenaren in de havenstad inkomsten mis.

“De Molenberg had met een juridisch trucje geprobeerd om onze klachten naast zich neer te leggen, maar de rechter heeft nu gezegd dat Delfzijl serieus in moet gaan op de klachten”, aldus Arjan Hoogervorst van BEM. De gemeente heeft een dubbele positie, ze is ook de belangrijkste subsidiegever van De Molenberg. Wanneer er minder geld binnenkomt in het horeca-gedeelte, kan het zijn dat er meer subsidie naar het cultureel centrum moet. “Maar dat is dan in ieder geval eerlijk, en dat gaat het nu niet”, zegt Hoogervorst.

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie