16 juni 2024

Recordaantal bezoekers op Marneflora

0

warffum – De dertiende Marneflora in Warffum heeft een recordaantal bezoekers getrokken. De bloembollententoonstelling trok zo’n 11.000 mensen. Zondagmiddag was het wederom enorm druk in de Op Roakeldaishal. ”Knetterdruk”, zegt Marean Steentjes van de organisatie.

Steentjes kan het nieuwe record – vorig jaar kwamen een kleine 10.000 mensen op de show af – wel verklaren. ”De tentoonstelling ziet er gewoon goed uit. Via mond-tot-mondreclame hebben veel mensen toch een kijkje genomen in Warffum.” Maar ook het gevarieerd programma-aanbod heeft de organisatie geen windeieren gelegd. ”Er was voor elk wat wils. Zo was er een bruidsmodeshow, maar hadden we ook een shantykoor in de hal staan.”


Goed weer


Daarnaast is het weer de Marneflora – die van afgelopen woensdag tot en met gisteren plaatsvond – ook gunstig gezind geweest. ”Het was zelfs fantastisch weer”, zegt Steentjes. ”Een beetje koud, maar toch zonnig. We hebben ook wel eens natte sneeuw gehad, dat scheelt je zo tweeduizend bezoekers.” Het bestuur van de Marneflora heeft dit jaar ook meer aan de bel getrokken. Dus meer reclame gemaakt, de internetsite nog beter gemaakt.


Verreweg het merendeel van de bezoekers kwam uit de drie noordelijke provincies. ”En ze waren van alle leeftijden”, klinkt het opgewekt uit de mond van Steentjes. Het bezoek van een afvaardiging uit Egmond aan Zee die ook elk jaar een show houdt, beschouwt de woordvoerster als een groot compliment. ”Ze wilden eens bij ons achter de schermen kijken. Dat beschouw ik toch als een groot compliment. Ook al omdat het Noorden niet zo bekend staat als een bollengebied.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie