21 mei 2024

Recorddeelname aan Damster Stadsloop

0

Appingedam – Toeters, ratels, trommels en zelfs drie complete orkesten zorgden zaterdagavond voor een stimulerende sfeer tijdens de Stadsloop van Appingedam. De opbeurende geluiden vanaf de kant van de weg waren voor sommigen hard nodig. Want terwijl de snelste wedstrijdloper, de Keniaan James Rotich, na ruim 28 minuten over de finish kwam, zette de langzaamste loper drie kwartier later uitgeput zijn voet over de finishlijn.

Op dat moment was het al na achten ’s avonds en waren de meeste toeschouwers en lopers al naar huis gevlucht om nog net op tijd te kunnen zijn voor de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Zweden. Ondanks de kwartfinale in het EK Voetbal, liet het publiek het niet afweten. In het centrum van Appingedam hing een drukke, gezellige sfeer.


Luidkeels geschreeuwde aanmoedigingen en spandoeken langs en boven de weg gaven de vermoeide lopers net dat duwtje in de rug om door te zetten. Vooral in de smalle Solwerderstraat was het publiek enorm enthousiast. Hier en daar hadden bewoners langs het parcours hun eigen verfrissingspunt ingericht. De bekertjes water en natte sponsen vonden gretig aftrek bij de vele recreatieve lopers.


De Stadsloop kende dit jaar een recordaantal deelnemers. Schreven zich vorig jaar nog 990 lopers in, dit jaar werden 1450 inschrijvingen geteld. Onder hen 220 jeugdlopers, die voorafgaand aan de ‘echte’ Stadsloop een kidsrun over 500 of 1000 meter liepen.


Ook het aantal bedrijventeams steeg fors. De deelname steeg van 32 teams vorig jaar naar 57 bedrijventeams dit jaar.


Gezien de enorme groei de laatste jaren verwacht de organisatie volgend jaar 1750 deelnemers. ”We hebben geen idee hoe ver we als Stadsloop door kunnen groeien”, zegt pr-man Cees Bijmolt. ”We beginnen op problemen te stuiten. Zo halen de snelle lopers de langzame lopers in. Dat geeft met name in de Solwerderstraat-Oost, waar een trechtervorm is, problemen. De snelle lopers kunnen er niet langs. Voor volgend jaar zullen we daar een oplossing voor moeten zoeken.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie