16 juni 2024

Regio verliest agenten aan stad Groningen

0

groningen – Het regiokorps Groningen gaat mogelijk meer agenten inzetten in de stad Groningen ten koste van de politiesterkte in de regio.

 Politiechefs van districtsbureaus vrezen sterkte te moeten inleveren aan de stad Groningen.


Het Utrechtse onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix (AEF) onderzoekt momenteel of de sterkte in de Groningse politieorganisatie anders kan worden verdeeld.


In april worden zijn bevindingen besproken binnen het regionaal college van korpsbeheerders. De eerste idee‘n van het onderzoeksbureau zijn inmiddels besproken door de korpsleiding en het regionaal managementoverleg van alle districtschefs van de regiopolitie.


Onrust


Voorzitter Jan Schreuder van de ondernemingsraad van de regiopolitie Groningen bevestigt dat naar aanleiding van de eerste gesprekken onrust binnen de politiegelederen is ontstaan. Er is vorig jaar juist een herverdeling van politiesterkte geweest binnen de regio, omdat diverse districtsbureaus kampten met onderbezetting. “Het is nog niet bekend hoeveel mensen de regio moet inleveren aan de stad, maar dat er een beweging in die richting gaat komen staat vast”, zegt Schreuder.


Politiewoordvoerder Pieter Boomsma vindt de onrust onbegrijpelijk. “Andersson Elffers Felix is een gerenommeerd onderzoeksbureau dat regelmatig door ons wordt ingeschakeld. Het is nog de vraag wat er allemaal gaat gebeuren.” Van een ingrijpende reorganisatie, zoals vier jaar geleden, is volgens Boomsma geen sprake.

www.dvhn.nl

Geef een reactie