25 april 2024

Regiovisie ‘wankelt’ in Bedum

0

Bedum – De gemeenteraad en het college van B en W van Bedum willen graag blijven deelnemen aan de Regiovisie Groningen-Assen 2030. Het antwoord op de vraag of Bedum daarvan de (financi‘le) consequenties kan en wil dragen, is er echter nog niet

Nu ‘ja’ zeggen tegen de Regiovisie – het toekomstplan voor de ontwikkeling van een groot gebied rond de steden Groningen en Assen – betekent een verbintenis tot het jaar 2029. En afgezet tegen de financi‘le verplichting die dat op jaarbasis met zich meebrengt in relatie tot de te verwachten ‘baten’, is de animo sterk afgenomen. Dat bleek donderdag tijdens de raadscommissie algemene zaken.


”Waar wij op subsidies aan onze zangverenigingen 1700 euro per jaar willen korten, is een jaarlijkse donatie aan de Regiovisie van 70.000 euro wel heel veel geld”, aldus PvdA’er Jurry Bonnema.


Simon Arends van Gemeentebelangen zei zich danig te hebben gestoord aan de ‘naar chantage riekende’ opmerking van gedeputeerde Marc Calon dat het ‘uitstappen uiteraard consequenties zal hebben’. Geloof


Voor de wethouders Peter de Graaf (PvdA) en Stoffer Jan Haan (ChristenUnie) is het al geen vraag meer of Bedum nog 25 jaar lang ‘schakelgemeente’ kan blijven. Met burgemeester Wilte Everts denkt CDA-wethouder Eelke de Jong daar anders over. ”Je gelooft er in… of je gelooft er niet in. Ik geloof in de Regiovisie”, zegt de burgemeester.


De raad neemt 27 mei een definitief besluit.

www.dvhn.nl

Geef een reactie