2 maart 2024

Op zaterdag 14 oktober kwam een Westeremder kweker zenuwachtig met zijn  vader bij café ’t Oude Raedthuys in Stedum aan. In de bestelauto lagen twee  flinke pompoenen en hij hoopte een serieuze kans te maken op een prijs in de  pompoenen- en zonnebloemen kweekwedstrijd van Dorpsbelangen Stedum.

Ook de beide Stemer scholen deden mee en zo had ook Laurens Hijlkema zijn zaad via de Activiteitencommissie van Dorpsbelangen ontvangen. Dat hij voor de hoofdprijs ging werd al snel duidelijk, want er moesten al twee volwassen kerels aan te pas komen om de pompoen in de unster van de voorheen slager Anne Smit te wegen.
De ene pompoen was 50 kg en de andere 56,5.

Je zag hem  tijdens het meten van de andere inzendingen al heel vrolijk kijken, want het  was al snel duidelijk dat hier een nieuw record werd gevestigd. Voorheen was het Stemer record met 41 kg in handen van J. Timmer uit Stedum. Toch liet  ook J. Timmer weer van zich spreken, want hij had de hoogste zonnebloem  gekweekt, maar liefst 4.31 m. Op de tweede plaats kwam Roy Kok, met 4.10 m  en op de derde plaats H. Pestoor met 3.77 m. De derde plaats moest worden herzien, want diverse Zonnebloemen leken op het moment van meten al gekapt.  De tweede en derde prijs voor de pompoenen waren voor Leon Bansberg met 26,5  kg en Wietze Kalisvaart met 19,5 kg. Na een drankje toog ieder met zijn kweekproducten weer huiswaarts. Eentje werd er achtergelaten op het  tijdelijk in een herfsttafel omgetoverde biljart. Café-uitbater Diana  Noorbergen staat bekend om har heerlijke pompoensoep!

Meer foto`s in ons fotoalbum

www.stedum.com

Geef een reactie