25 april 2024

Rijbaan langs Slochterdiep ook gewenst

0

Slochteren – De dorpsbelangenverenigingen en de handelsorganisaties in de gemeente Slochteren vinden dat de rijbaan langs het Slochterdiep nabij Lageland behouden moet blijven. In het kader van het project Meerstad moet deze weg verdwijnen. De doorgaande fietsverbinding Slochteren-Groningen blijft er, zoals vier weken geleden reeds gemeld, wel liggen

Maarten Bakker – voorzitter Dorpsbelangen Slochteren – maakt zich sterk voor het behoud van de rijbaan voor het overige verkeer. Het is de bedoeling dat er ŽŽn groot meer wordt aangelegd in dit gebied. Daarvoor moet ongeveer een kilometer weg plaatsmaken voor een waterverbinding. Met de aanleg van een fietsbrug moet het fietspad in tact blijven. Het exacte plan hiervoor wordt pas na 2010 vastgesteld.


Volgens Bakker hoeft het echter niet zover te komen. ”Waarom geen drie meren, vari‘rend in grootte, met eilandjes, maren en kreken. Daardoor kan een lustoord worden gecre‘erd die de mogelijkheden om dorpen of woningbouw te integreren, verveelvoudigen”, is zijn opvatting.


Bakker vervolgt: ”Het fietspad Žn de rijbaan langs het Slochterdiep kunnen ook dan zonder bezwaar blijven bestaan.” Het fietspad en de weg vormen volgens de voorzitter, die zegt ook te spreken namens de overige belangenverenigingen, een zeer noodzakelijke, goede verbinding voor de dorpen Lageland-Hamweg, Slochteren, Schildwolde, Hellum en Siddeburen. ”Een brug in de vorm van een kunstwerk kan voor waterrecreanten, fietsers en automobilisten alle problemen in ŽŽn keer oplossen.”


Knijpslaan


Bakker voorziet na de realisering van de geplande 10.000 woningen in Meerstad grote problemen voor het autoverkeer. ”De auto’s moeten dan via de A7 naar Groningen. Dan komt de Knijpslaan bij Kolham vol te staan met auto’s. Je kunt het dan wel schudden. Tienduizend woningen zijn goed voor vijfendertig- tot veertigduizend nieuwe inwoners.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie