11 december 2023

Rioolinspectie en reiniging 2009

0

De komende tijd wordt de riolering in 14 kleinere dorpen in de gemeente Loppersum gereinigd en geïnspecteerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 07.00 en 16.00 uur.

Vanaf maandag 16 februari 2009 beginnen de werkzaamheden in ’t Zandt en Zijldijk.

Doel van de inspecties en reiniging is om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit (verstoppingen/beschadigingen etc.) van de bestaande riolering (gemengd en gescheiden stelsel), en om toekomstige renovatie en vervanging van de riolering en rioolbeheer (reiniging) op elkaar af te stemmen.

Let op: Tijdens de werkzaamheden kan het zijn dat het waterslot (zwanenhals) van uw toilet wordt leeggezogen of dat er water uit het toilet "spettert". Om overlast te voorkomen adviseren wij u het toilet af te sluiten door er een dweil of handdoek op te leggen en het deksel te sluiten. Mochten stankklachten ontstaan, dan kunt u het toilet doorspoelen zodat het waterslot weer gevuld wordt. Dit geldt ook voor wastafels. De gemeente adviseert u bij aankomst van de bedrijfswagen in uw straat het toilet niet te gebruiken en was- en vaatmachines niet aan te zetten.

Voor klachten en/of vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie