11 december 2023

De toename van het drugsgebruik in Loppersum baart de ChristenUnie zorgen. Raadslid Jan van Heerde pleit voor een verbod op het gebruik van softdrugs in de openbare ruimte. "Waarom kan dat met drank wél en met drugs niet?" vraagt hij zich hardop af.

De gemeenteraad boog zich onlangs over het zogeheten Integraal Veiligheidsbeleid 2010. Hierbij worden alle zaken die met veiligheid hebben te maken, onder de loep genomen. Een onderzoek van de politie ligt hier aan ten grondslag. Daaruit blijkt volgens Van Heerde onder meer dat het gebruik
van softdrugs in de gemeente ’problematische vormen gaat aannemen’. "Het is echt niet zo dat iedereen stoned over straat loopt. Maar we moeten zo veel mogelijk proberen om overlast te voorkomen. In de gemeente Barneveld is er zo’n verbod."

Burgemeester Albert Rodenboog zegt echter dat de gemeente al genoeg instrumenten heeft om de problemen aan te pakken. "In de Algemene Plaatselijke Verordening staat duidelijk dat de politie bij overlast aanhoudingen mag
verrichten. Daarnaast is er ook nog de Opiumwet. Bovendien zijn we bezig met een nota op het gebied van jeugdbeleid." Hij wil het hier niet bij laten. "Daarom heb ik de raad toegezegd dat er een overzicht komt waarin staat wat de politie allemaal kan doen.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie