22 juli 2024

Rondweg Middelstum ‘gevaarlijk’ voor overstekende kinderen

0

Er doen zich regelmatig gevaarlijke situaties voor op de rondweg om Middelstum die vorig jaar in gebruik is genomen. Een groot deel van het passerende verkeer lapt de snelheidslimiet aan zijn laars.

Bovendien worden de verkeersgeleiders die in het midden van de weg zijn aangelegd om het verkeer af te remmen, door met name chauffeurs van vrachtauto’s omzeild. "De truckchauffeurs gaan de hobbels ter plaatse uit de weg door de obstakels links te passeren. Met name kinderen uit Westerwijtwerd die ter plaatse over moeten steken, verwachten geen verkeer op de verkeerde weghelft. Dat leidt tot levensgevaarlijke situaties", zei CDA-fractievoorzitter Pier Prins maandagavond tijdens de raadsvergadering van Loppersum.

De CDA-voorman vroeg ook aandacht voor de aansluiting van de Delleweg op de nieuwe rondweg om Middelstum. Bomen belemmeren het uitzicht op de kruising ter plekke. Hij vroeg zich met steun van de PvdA-fractie af of het mogelijk is de kruising om te zetten in een rotonde.

Volgens wethouder Hommo Smit (CDA) bereikten ook het college van B en W inmiddels meerdere klachten over het omzeilen van de verkeersobstakels én het rappe rijgedrag. "Veel automobilisten merken de 60 kilometerborden niet op."

Hij is naar eigen zeggen in overleg met de verkeerspolitie om te bekijken of er maatregelen mogelijk zijn. De ervaring van wethouder Smit is dat ook op andere binnenwegen in de gemeente soms veel te hard wordt gereden. "Onlangs werd ik door een motorrijder en een automobilist met een gang van 100 kilometer per uur voorbij gereden."

De politie moet op binnenwegen in de gemeente, waar te hard wordt gereden, vaker naar het bonnetjesboekje grijpen, meent wethouder Smit. Hij is overtuigd van de corrigerende werking op het rijgedrag die hiervan uitgaat.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie