26 februari 2024

‘Rotte kies’ van Sauwerd naar tandarts

0

Sauwerd – Het al jaren leegstaande pand Ubels, oftewel de ‘rotte kies’ van Sauwerd, wordt binnenkort getrokken. Aannemer Teeninga gaat het pand opknappen en ombouwen tot een woon-werkruimte of twee woningen. Dat zei wethouder Hein Zeevalking dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering

De gemeente zal zich soepel opstellen ten aanzien van bouwvergunningen, maar de vervuilde grond eronder moet wel ge•soleerd worden. ”Een complete sanering is niet nodig”, aldus de wethouder. De gemeenteraadsleden, met Kunny Wieringa van het CDA aan kop, zeiden allemaal opgelucht te zijn dat de kwestie eindelijk wordt opgelost.


Zeevalking was al een tijdje met de toenmalige eigenaar, Albert Ubels, in gesprek over de aanpak van het pand. Die gaf vorig jaar aan geen geld te hebben voor de sanering en zette het pand te koop. Buurman Boersma gaf eerst aan interesse te hebben, maar haakte af nadat hij van de beperkingen op de hoogte was gesteld. Vervolgens plantte de gemeente er acht bakken met hulstboompjes omheen, wat al gauw ‘het schaamgroen van Sauwerd’ werd genoemd.


Of Teeninga het pand gekocht heeft kon de wethouder dinsdagavond niet bevestigen.”Maar het lijkt een logische conclusie.” Teeninga zelf was na afloop van de raadsvergadering niet meer bereikbaar voor commentaar.

www.dvhn.nl

Geef een reactie