25 april 2024

Rustige jaarwisseling voor brandweer in de provincie Groningen.

0

De jaarwisseling in de provincie Groningen is voor de brandweer betrekkelijk rustig verlopen. Wel is het aantal uitrukken voor buitenbrandjes ten opzichte van voorgaande jaren gestegen.

Tussen Oudejaarsavond 18.00 uur en Nieuwjaarsochtend 06.00 uur, kwam de brandweer in de provincie in totaal 238 keer in actie. Vorig jaar lag het totaal aantal inzetten op187.De brandweer in de stad Groningen moest 79 keer bluswerkzaamheden verrichten, een daling ten opzichte van vorig jaar (87 keer). In de rest van de provincie was sprake van een stijging in het aantal uitrukken, dit jaar 159 tegen 96 uitrukken vorig jaar.In tegenstelling tot de voorgaande twee jaarwisselingen hoefde de brandweer weinig in actie te komen voor woningbranden. In Alteveer was een kleine brand in een leegstaande woning en aan de Westerhavenstraat in Groningen was een brandje ontstaan op het dak van een pand, waardoor ook de zolder van een woning schade opliep. Aan de Peizerweg in Groningen schoot een vuurpijl door een woning, wat resulteerde in enige brandschade. Ook ontstond een binnenbrandje in een woning aan het Vlaspad in Stedum.


Aan de Kastanjelaan in Bellingwolde verwoestte een uitslaande brand een voormalig (leegstaand) bankgebouw. Met het blussen van deze brand is het korps van Bellingwolde enkele uren bezig geweest. In de provincie brandden tevens nog een aantal autoÕs en caravans uit. Voor het overige ging het hoofdzakelijk om straatbrandjes.

www.brandweer.nl

Geef een reactie