22 april 2024

Santanera strijdt tegen valse Biostabil

0

Godlinze/Helmond – Bruno Santanera, uitvinder van de Biostabil, bindt de strijd aan tegen de verkoop van wat hij valse Biostabils noemt

Op internet biedt de firma Schakelarmband.nl in Helmond de wonderhangers ver onder de prijs aan, maar volgens Santanera gaat het om slechte namaak. “Ze hebben in principe geen poot om op te staan”, zegt Santanera’s dochter Stellina. “Er staan geen keurmerken op die hangers. De plus en min zijn vaak omgekeerd; dat controleren ze niet eens. Het is geen goed product.”

De Italiaan uit Godlinze heeft het bedrijf in Helmond een brief gestuurd en bereidt een kort geding voor. “Dit blijft niet lang bestaan”, voorspelt Stellina. “Wij hebben de rechten.”

Schakelarmband.nl, een bedrijf dat materialen verkoopt voor de vervaardiging van armbanden, kettingen en dergelijke, biedt drie uitvoeringen van de wonderhanger aan voor de helft van de prijs die Santanera berekent. Eigenaar Francois van Hintum van Schakelarmband.nl begrijpt de commotie niet. “Als ik iets inkoop, mag ik het toch ook weer verkopen? Meneer Santanera kan wel zeggen dat het zijn uitvinding is, maar ik heb de Biostabil gezien in verschillende landen. Andere mensen zeggen weer andere dingen. Ik kan hier niet wakker van liggen.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie