22 april 2024

‘Scheepsjoagen’ klaar voor de start

0

Onderdendam – Het dorp Onderdendam staat weer aan de vooravond van het Scheepsjoagen, een jaarlijks evenement dat inmiddels alweer voor de 12e keer wordt gehouden. Het spektakel staat volgens de organisatoren in de wijde omtrek bekend als een sfeervol festijn en trekt mede daardoor elk jaar weer duizenden bezoekers.

Het programma gaat vrijdagavond van start met kanowedstrijden voor de jeugd. Daarna wordt (ook vrijdagavond) de Scheepsjoagloop gehouden, 10 kilometer lang en een onderdeel van het Meeœs Loopcircuit, het vroegere RZG/GeovŽ Loopcircuit. Er is ook nu weer veel belangstelling voor deze loop en naar alle waarschijnlijkheid zal het aantal deelnemers de 500 passeren.


Op zaterdag is er de traditionele braderie en vrijmarkt met kinderkermis. Verder vindt op deze dag het evenement plaats waarnaar de totale feestweek is genoemd, het scheepsjoagen. Teams uit de provincie Groningen zullen dit jaar weer strijden om de Scheepsjoagbokaal. Er bestaat nog gelegenheid voor teams om in te schrijven. Dat kan bij Helma Mulder, tel. 050-3049078. ’s Avonds vindt het – zoals dat in Onderdendam wordt genoemd – Hoanegevecht plaats, een skippybalgevecht op een ingezeepte paal. Wie het langst op de paal weet te blijven zitten wint de strijd.

www.dvhn.nl

Geef een reactie