26 maart 2023

Schepen botsen op Waddenzee

DEN HELDER – Een Nederlands en een Duits schip zijn vrijdagochtend vroeg met elkaar in aanvaring gekomen. Een opvarende van het Duitse vaartuig wordt vermist, aldus het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Het ongeval gebeurde rond 02.30 uur 3,5 kilometer uit de kust van het Duitse eiland Borkum in de Eems in het Duitse deel van de Waddenzee. Het gaat om het Nederlandse vissersschip Grietje Bos UK-237 en de Duitse garnalenkotter GRE-8.


De kotter uit Gretzeil is volgens het Kustwachtcentrum door de aanvaring omgeslagen. Het Duitse vaartuig is vervolgens gezonken en ligt op een diepte van ongeveer 16 meter tussen Borkum en Rottum.


Twee van de drie opvarenden werden door een reddingsboot uit het water gevist. Ze zijn naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Duikers zoeken naar de vermiste opvarende. Het Nederlandse schip uit Urk raakte licht beschadigd. De toedracht van het ongeval is volgens een woordvoerder van het Kustwachtcentrum onduidelijk.


Aan de reddingsactie die na de aanvaring op gang kwam, deden onder andere twee Nederlandse en een Duitse reddingsboot, een vliegtuig van de kustwacht en een vaartuig van de Duitse marine mee.

www.dvhn.nl

Geef een antwoord