19 juni 2024

Schietclub schiet met ballen

0

Woensdagavond was het druk op de ijsbaan. Naast de voetballende E’tjes waren de schutters in de weer, en dat mocht deze keer in het boerengolf met partners. De hele ijsbaan werd zigzaggend afgelegd met een klompje aan een stok en een kleine bal. Bij de ijsbaankantine was een partytent ingericht, met een barbecue.

Die werd eer aan gedaan, de salades en worstjes van een Bedumer slager vielen erg in de smaak. Schieten is anders dan boerengolf, want de winnaars zijn normaal niet in de hoogste clubregionen te vinden. Maar misschien is dit wel de start voor een veelbelovend seizoen voor deze nog onontdekte talenten.

Eén team stak er bovenuit met een eerste (Lies Oldenhof), tweede (Kees Ausema) en vierde plaats (Wim Gremmen). Aangezien de ijsbaanverlichting niet alle hoeken en gaten van het veld bescheen, werden hier wel enige vraagtekens bij geplaatst. Maar de schietclub is niet zo fanatiek, dus leverde dit verder geen problemen op. De op de eerste clubavond al buitengewoon goed op schot zijnde Willem Bruinius werd derde, en Corné Reker werd vijfde. Anna Eizema kreeg de aanmoedigings- dan wel poedelprijs. Het was een bijzonder geslaagde avond, waar mee de schietclub haar seizoen weer mee heeft geopend.

www.stedum.com

Geef een reactie