29 mei 2024

Schildweek trekt meer deelnemers

0

Steendam – De 59ste Schildweek is donderdag afgesloten met de prijsuitreiking. De hoofdprijzen in de belangrijkste klassen gingen naar RenŽ Schildkamp en Meindert Bonnema uit Sneek (16 m2) en naar Hans Kamminga en Jaap Pieter Lingbeek uit Emmen (Top).

De Schildweek trok dit jaar 137 deelnemers in open boten en nog eens tien deelnemers bij de kajuitboten. Vorig jaar waren er 130 deelnemers en een jaar daarvoor 120. “Er zit duidelijk groei in. Ik denk dat dat vooral komt, doordat wij de organisatie zo goed voor elkaar hebben”, zegt voorzitter Jan Alex Don van de Zeilvereniging Oude Schild Steendam. “De zeilers kunnen zich geheel richten op het zeilen. Alle andere zaken worden geregeld. Daardoor krijgt het evenement een steeds betere naam in de zeilwereld”


Dat alles in goede banen verliep was mogelijk door de inzet van de dertig vrijwilligers. “Ze zijn dag en nacht bezig geweest”, zegt Don.


Het bestuur van de zeilvereniging krijgt weinig rust. Van 9 tot 13 september vinden op het Schildmeer namelijk de Nederlandse kampioenschappen in de 16 m2 klasse plaats.


Volgend jaar wordt de 60ste Schildweek gehouden. “De voorbereidingen daarvoor beginnen al in het najaar. We willen daaraan natuurlijk een extra cachet geven”, zegt Don.

www.dvhn.nl

Geef een reactie