21 juli 2024

Schip Bounty uit ‘Pirates of the Caribbean II’ naar Delfsail

0

Het schip Bounty, dat te bewonderen was in de films ‘Pirates of the Caribbean II’ en ‘Oceans’ komt naar Delfsail. De Bounty werd in de jaren ’60 wereldberoemd door haar optreden in de film ‘Mutiny on the Bounty’ met Marlon Brando

Na ‘Mutiny on the Bounty’ kreeg de Bounty nog een rol in enkele andere films, maar daarna raakte ze in de vergetelheid. MGM Studio’s verkocht de Bounty in 1986 en de nieuwe eigenaar stelde een ambitieus restauratieplan op, dat inmiddels bijna is afgerond. De Bounty heeft haar filmcarrière ook weer opgepakt en schitterde op het witte doek in ‘Pirates of the Caribbean II’ en ‘Ocean’. Het schip vaart onder Amerikaanse vlag en heeft als thuishaven Greenport, New York.

Het naar Delfzijl halen van de Bounty had wel wat voeten in de aarde, vertelt organisator Jeanette Blijdorp. Zij is dan ook zeer in haar nopjes met de komst van het schip en is ervan overtuigd dat het een enorme publiekstrekker wordt. De tocht naar Delfzijl wordt de eerste reis naar Europa voor de Bounty. Delfsail wordt gehouden van 22 tot 26 augustus in Delfzijl.

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie