29 november 2023

Een groepje enthousiastie fietsers is druk in training om alvast aan het idee te wennen in 2012 de 300 km naar het Duitse Stedum fietsend af te leggen. Uiteraard is dat nog erg vroeg, maar toch is het wel goed op tijd aan het idee te wennen en deze uitdaging voor jezelf aan te gaan. Hoe we volgend winterseizoen doortrainen moet nog worden afgesproken, maar er wordt al wel heel fanatiek gefietst, op zondagmiddag en op donderdagavond.

Het wordt dan ook tijd de contacten weer aan te halen, al zijn die nog vrij recent en ligt het feest van vorig jaar in de sporthal nog vers in ons geheugen. Er is ook weer dansles geweest, want ook dat is gebruikelijk bij een Duits feest, dus de voorbereidingen voor 2012 zijn gestart. We moeten nog beslissen of het eind mei wordt of september. Binnenkort worden de agenda’s getrokken.

Onze Duitse dorpsgenoten van Stedum-Beekum vieren op 13, 14 en 15 mei hun Schützenfest. Mogelijk gaat er dan al een kleine delegatie per auto de grens over, ter verkenning en voorbereiding van een bezoek in 2012.

www.stedum.com

Geef een reactie