25 juli 2024

SHS-najaarsbijeenkomst voor donateurs en belangstellenden op dinsdag 14 november 2023

Let op! Het is op een dinsdag en niet zoals gebruikelijk op een woensdag!
Wij organiseren een Groningse middag- en avondbijeenkomst over Juvver Sien Jensema met medewerking van Jan Olthof en het streektaaltrio MagWel uit Middelstum.
Oud-Stedumer Jan Olthof gaat ons in het eerste deel vertellen over het leven van Juvver Sien aan de hand van een PowerPoint presentatie.

In het tweede deel gaat Jan een aantal verhalen vertellen over Juvver Sien, o.a. Houdje-wichter, Boer zien Bekeering, ’t Gedrucht, Getuugen en Aalbert.

Als onderbreking tussen de verhalen is er muziek van MagWel (zie foto).
MagWel is een streektaaltrio van het Groninger Hogeland en bestaat uit Henk Aikema (zang en gitaar), Henk de Vries (contrabas) en Annemarie Aikema (mondharmonica en zang). Het trio brengt hoofdzakelijk liedjes in het Gronings, over het mooie Groningerland, over verloren liefdes, jeugdherinneringen, enz.
Het zijn gevoelige luisterliedjes afgewisseld door up tempo nummers, zowel eigen werk als liedjes van Ede Staal.

De bijeenkomsten worden gehouden in het Hervormd Centrum, Bedumerweg 8 te Stedum. Aanvang: ’s middags om 13.30 uur en ‘s avonds om 19.30 uur.
Iedereen is van harte welkom. De entreeprijs is € 3,00 p.p. incl. koffie/thee en cake/ koek. Voor donateurs is de toegang gratis.

Stichting Historie Stedum