17 juni 2024

Siddeburen blijft strijden voor sporthal

0

Siddeburen – De bouw van een nieuwe, volwaardige sporthal in Siddeburen moet beslist doorgaan. Dat vinden zeven verenigingen uit het dorp. Ze stuurden vorige week een bezorgde brief aan de gemeente Slochteren.

Aanleiding voor het schrijven was een uitspraak van D66-raadslid Gerard Renkema in de voorlaatste raadsvergadering. Hij wil uitstel vanwege de benarde financi‘le positie van de gemeente. Slochteren moet volgend jaar 1,5 miljoen euro bezuinigen.


Voorzitter Alfred Benning van de Ondernemersvereniging Siddeburen/Schildmeergebied zegt: “De gemeente moet de belofte waarmaken. De sporthal is ons toegezegd. De plannen moeten doorgaan.”


Vervanging


Siddeburen beschikt nu over een klein type sporthal. Niet alle binnensporten kunnen er terecht. Verenigingen wijken daarom uit naar Slochteren en Wagenborgen. De huidige sporthal is ook om bouwkundige redenen aan vervanging toe. De gemeenteraad reserveerde vorig jaar 1,3 miljoen euro voor een nieuwe, volwaardige sporthal.


De verenigingen (de ondernemersvereniging, vereniging Dorpsbelangen, voetbalvereniging Siddeburen, majorettevereniging Sanedetos, tafeltennisvereniging Doto, SSV, volleybalclub Sivoc 93) vonden het nodig op de uitspraak van Renkema te reageren, ondanks het feit dat hij slechts een kleine minderheid van de raad vormt.


Bezorgd


Benning: “We werden echter bezorgd toen we merkten dat er van de andere fracties geen reactie kwam. Toen besloten we in de pen te klimmen.”


Wethouder Sigrid Sengers maakt duidelijk dat er geen reden voor ongerustheid is: “De plannen zijn niet gewijzigd. Ze gaan gewoon door. In het najaar bekijken we de financiering en de exploitatie.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie