17 juni 2024

Siddeburen geschokt door overlast jeugd

0

Siddeburen – De jeugd van Siddeburen zorgt al een aantal weken voor overlast in dit dorp. Met als triest dieptepunt het weghalen van de krans die op 4 mei, tijdens de dodenherdenking, bij het monument aan de Viskenijstraat is gelegd

De gemeente Slochteren gaat op zeer korte termijn met tal van betrokkenen om tafel om dit probleem te bespreken.

In de nacht van 5 op 6 mei is met bloemstukken gesleept. De 4 mei-krans werd om de nek van de Siddebuurster Bok (beeld in het dorp) gehangen. ”Er is met kransen gesold. Dit is buitengewoon betreurenswaardig, respectloos”, zegt burgemeester Cees Verstegen. ”Ik heb hiervan met zorg kennis genomen. Ik ga niet in op het onderzoek dat nu loopt, maar dat dit loopt is evident.”

De fracties van het CDA en VVD stelden deze kwestie maandagavond aan de orde tijdens de niet-besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Slochteren. De gemeente heeft vorige week overleg gehad met de politie. Afgesproken is dat er in de weekeinden meer gesurveilleerd wordt door de politie. Overigens vielen 5 en 6 mei niet in een weekeinde.

Burgemeester Verstegen en wethouder Sigrid Sengers gaan dit probleem bespreken met de betrokken partijen. De ondernemersvereniging (die de overlast bij de gemeente heeft aangekaart), de jeugdwerkers, jeugdsoos De Schans en de politie worden of zijn reeds voor dit gesprek uitgenodigd.

Ook in het dorp Kolham zorgen de jongeren voor overlast. Die hebben, zo stelde de VVD-fractie vast, vuurtje gestookt en bomen gerooid in het Kolhamsterbos. ”We weten dat in Kolham veel vandalisme voorkomt”, erkende Verstegen gisteravond. ”Op korte termijn hebben we hier ook overleg met de jeugd en de omgeving.”

www.dvhn.nl

Geef een reactie