26 mei 2024

De politie heeft dinsdagnacht op de Kwelderweg bij de Eemshaven een bestelbusje onderschept met een lading illegaal ingevoerde sigaretten. De vier inzittenden, onderwie twee opvarenden van een in de haven aangemeerd Russisch schip, werden aangehouden. De straatwaarde van de 265.000 sigaretten is nog onbekend.

De Douane Noord onderzocht woensdagmorgen het Russische schip om te kijken of daar nog meer sigaretten aanwezig waren. Dit bleek niet het geval.

 

De politie werd kort na middernacht gebeld door beveiligers die bij de Eemshaven enkele auto’s op een verdachte manier zagen rijden. Op de Kwelderweg werd door de politie een bestelbusje staande gehouden waarin bij controle de lading rookwaar bleek te zitten. De sigaretten waren vermoedelijk kort daarvoor uit het Russische schip geladen. Naast de twee bemanningsleden van het schip zaten er twee mannen uit het Westen van het land in de auto. De Douane heeft de zaak overgedragen aan de FIOD-ECD.  De ontdoken belastingen in Nederland bedragen ongeveer 30.000 euro.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie