23 februari 2024


Sint moest veel hindernissen overwinnen dit jaar. Paard weg, boot stuk en geld uit Spanje mee voor kadootjes. Gelukkig gingen de wegwijspieten voorop, met kaart in een roeibootje, om Sint te laten zien hoe hij de Stedumer haven kon vinden.

Gelukkig wisten de beide bootbestuurders, Jan Timmer en Harm Pestoor het ook wel. Jehova Nissi stond traditiegetrouw weer in de haven te spelen, ondanks de koude vingers klonk het prima. Burgemeester Rodenboog speelde goed op de problemen in, het was volstrekt duidelijk dat Sint wandelend naar de sporthal zou gaan dit jaar. Het paard was immers moe en stond nu niet in Stedum gestald.
Sint was op wandelen berekend, het was mooi weer, en dan kon hij gelijk zijn Sportpieten uit het Swaithoes oppikken. Die werkten daar aan hun conditie, en dat bleek later in de sporthal ook hard nodig. De beide wegwijspieten haalden kattekwaad uit, ze spoten de naam van Sint op het raam met scheerschuim. De Hoofdpiet werd erop uit gestuurd om ze weer naar binnen te halen. Die had er moeite mee, want de wegwijspieten renden nog vrolijk een rondje door de kleedkamers en lieten zich niet gelijk tot de orde roepen. Eén Piet was zich van geen kwaad bewust, en ging binnen vrolijk verder met spuiten. Even later zat hij in het wandrek en moest Sint hem alweer corrigeren.Verder verliep alles goed. Sint vond Sint Maarten liedjes ook leuk (die zaten er bij de kinderen nog goed in), en hij bleek voor Stedum de pakjes gelukkig wel bij zich te hebben.
Veel kinderen waren als Pietje verkleed, en dat vond Sint erg leuk. Maar ook voor de niet-verklede kinderen was er alle aandacht. Sint hield tijdens het zingen ook de ouders in de gaten. Toen die niet echt meededen moesten ze op het podium toch even laten horen dat ze het wel konden. Volgende keer de ontvangst maar weer een week later doen, dan zitten we gelijk goed in de Sinterklaasliedjes.

Klik hier voor meer foto’s

www.stedum.com

Geef een reactie