16 juni 2024

Sinterklaas komt in Stedum aan (+video)

0
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; Sinterklaas zette voet aan wal in Stedum! Na een week waarin de Spionpiet en de Vlogpiet een verkenningstocht maakten naar Stedum en op zoek gingen naar de Stedumer kinderen, kwam het tijdens de intocht allemaal goed en werd het voor de Pieten duidelijk dat Stedum een nieuwe school heeft.
Jarenlang zond Sinterklaas één van zijn Pieten naar Stedum om alvast te kijken of alle schoorstenen nog goed waren voor de Pieten. De Spionpiet deed dat al die tijd, maar wilde nu wel eens wat anders gaan doen. Hij kwam op het idee om samen met Vlogpiet de route van de stoomboot te gaan inspecteren om er zeker van te zijn dat de boot tijdens de intocht geen problemen zou krijgen. In de week voor de intocht lieten Spionpiet en Vlogpiet dan ook hun reis in korte filmpjes zien. Al snel kwamen ze er achter dat er geen problemen op de route lagen en de stoomboot zonder problemen naar Stedum kon komen.
Wat nog wel een beetje een probleem was, was dat de Pieten geen idee hadden waar alle kinderen van Stedum waren. Vorig jaar nog waren ze op De Crangeborg, maar daar was nu niemand meer te bekennen. En of dat nog niet erg genoeg was, bleek dat bij De Bongerd helemaal geen gebouw meer stond… Een beetje teleurgesteld zocht Spionpiet het hogerop om te kijken of hij toch nog ergens de Stedumer kinderen kon vinden.
Gelukkig kwam de intocht al snel. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen zonder problemen aan in Stedum. Ook Vlogpiet was op de boot, maar eenmaal in de haven werd duidelijk dat hij zijn Pietenmuts was kwijtgeraakt tijdens de verkenning van Stedum. Gelukkig wisten de kinderen wie de muts had gevonden en hoopten ze samen met Vlogpiet dat die meneer er ook zou zijn. Ook kwam Sinterklaas erachter dat hij nog een Piet miste; Spionpiet was nog steeds op zoek naar waar alle kinderen van Stedum waren gebleven. Ook hierbij kwam het snel goed, want op de weg naar de sporthal kwam iedereen langs de kerktoren waar Spionpiet opgelucht was dat hij de kinderen eindelijk had gevonden!
In de sporthal bleek gelukkig dat de meneer die de Pietenmuts had gevonden er ook was. Hij was een hele aardige meneer, want hij had de Pietenmuts de hele tijd bewaard om hem terug te geven aan Vlogpiet. Verder werd nog een groot raadsel opgelost. Tijdens de zoektocht van Spionpiet en Vlogpiet vonden zij een aantal vreemde houten stukken, maar ze hadden geen idee wat dat waren. Samen met alle kinderen en Sinterklaas kwamen ze er achter dat het puzzelstukken waren die het logo de nieuwe school De Klaver vormden. Omdat Sinterklaas en de Pieten nu wisten waar alle kinderen waren, beloofde Sinterklaas dat hij ook een bezoek zal brengen aan de school. Nadat iedereen Sinterklaas had uitgezwaaid, werd iedereen verwend met een leuk cadeautje!


Videoverslag

Activiteitencommissie Dorpsbelangen, en Stedum.com

Geef een reactie