25 april 2024

Sinterklaas komt naar Stedum

0
Sinterklaas heeft laten weten dat hij weer naar Stedum komt. In een brief die hij aan Vereniging Dorpsbelangen heeft gestuurd, nodigt hij iedereen uit naar de intocht te komen.
“Lieve kinderen van Stedum, Net als andere jaren kom ik ook dit jaar weer naar Stedum toe. Natuurlijk kom ik niet alleen en neem ik traditiegetrouw weer mijn Pieten mee. Dit jaar komen we aan op zaterdag 23 november om 10:30 uur. Natuurlijk hoop ik jullie daar allemaal te zien om er samen een mooie dag van te maken! Sinterklaas”
Bij aankomst in de haven zal Muziekvereniging Oranje uit ’t Zandt de Sint en zijn Pieten verblijden met Sinterklaasmuziek. Ook zal Sinterklaas namens de gemeente Loppersum worden verwelkomd door wethouder Bé Schollema. Daarna gaan we allemaal naar de sporthal. Maar… Sinterklaas heeft een probleem. Zijn trouwe paard Amerigo moet voor de APK (Algemene PaardenKeuring) en kan helaas niet in Stedum komen. Als je dus nog een heel goed idee hebt waardoor Sinterklaas toch door het dorp kan, dan horen we dat heel graag van je! Je kunt dan een e-mail sturen naar activiteitenstedum@gmail.com.
Bij de sporthal gaan de Sint en zijn Pieten als eerste naar binnen om even een beetje bij te komen van alle drukte, terwijl iedereen plaatsneemt in de zaal. Vervolgens zullen we Sinterklaas dan luid zingend uitnodigen om binnen te komen. En natuurlijk hoort Sinterklaas dan ook graag sinterklaasliedjes die kinderen en ouders goed geoefend hebben! We wensen de Sint en zijn Pieten alvast een hele goede reis vanuit Spanje en zien hen graag op 23 november!

Activiteitencommissie Dorpsbelangen,

Geef een reactie