25 juni 2024

Sinterklaas zet voet aan wal in Stedum (+video)

0

De bootreizen van Sinterklaas lijken niet vlekkeloos te kunnen verlopen. Dit jaar zat er bakmeel in de motor van zijn boot. Aangezien dat voor oponthoud zorgde, voer een assistent Sinterklaas vooruit om te laten lijken alsof er niks aan de hand was. Maar de kinderen hadden al snel in de gaten dat dit niet de echte Sinterklaas kon zijn.
Ondertussen was de motorstoring opgelost en voer Sinterklaas met zijn Pieten de Stedumer haven binnen. Burgemeester Rodenboog heette hem van harte welkom. Ook de burgemeester merkte op dat intochten van Sinterklaas vaak niet zonder problemen verlopen. Sinterklaas keek echter liever vooruit en merkte op blij te zijn dat hij, weliswaar iets verlaat, toch in Stedum is aangekomen.
Sinterklaas en zijn Pieten ontvingen vele tekeningen die door de kinderen gemaakt zijn. Na enkele liederen en gesprekken in de haven werd het ontvangst van Sinterklaas gevierd in de sporthal. Daar ontdekte Sint dat hij twee Pieten kwijt was. Toen hij de kinderen vroeg of zij wisten waar de Pieten waren, begonnen twee kartonnen dozen ineens te bewegen. Daar bleken beide Pieten dan ook in te zitten, wat voor de nodige hilariteit zorgde bij de kinderen. Er werd vervolgens gevoetbald, gezongen en gedanst. Sinterklaas heeft een geweldige dag beleefd in Stedum. Hij, zijn Pieten en de organisatie kijken terug op een geslaagd feest.
Klik hier voor meer foto’s.

www.stedum.com,

Geef een reactie