16 juli 2024

Skaters Winsum verheugen zich op nieuw park

0

Winsum – De wieltjes roetsjen over beton, steen, ijzer of asfalt bij het station in Winsum. De wijde broeken wapperen in de wind, net als de lange haren wanneer er geen muts op zit. Zonnetje erbij en de skaters hebben niks meer nodig. Of wel?

Jawel, rust en ruimte. Ruimte om te sjezen, te springen en door de lucht te vliegen. Ruimte om te vallen en om uit te rusten. En vooral geen gezeik aan hun hoofd. Dus geen omwonenden die last hebben van het lawaai en geen voorbijgangers die klagen omdat ze bijna omver gereden worden.


Om dat te bereiken, hebben de ongeveer dertig skaters uit Winsum een vereniging opgericht met de naam Utopia. Die streeft naar een eigen plekje, een heus skatepark. Het moet komen op de reserveparkeerplaats bij zwembad De Hoge Vier in Winsum. Vierkante meters: 400. Kosten: 40.000 euro.


De plannen heeft Utopia al op papier. “Er komt een gladde vloer met een funbox, een halfpipe, een quarterpipe, een piramide en een sliding, oftewel allerlei vandalismebestendige maar wel spannende schansen”, vertelt secretaris Tim Sikkema. Hij denkt dat er ongeveer tien skaters per dag zullen komen, uit Winsum en omliggende dorpen. Maar ook inline skaters, rolschaatsers en eigenaren van een crossfiets zijn welkom. 365 Dagen per week, 24 uur per dag.


Aan de gemeente vragen de jongeren 16.000 euro, de rest gaan ze zelf bij elkaar sprokkelen.


Goedkeuring hebben ze al van het zwembad en op 11 augustus worden ook de voetbalvereniging Hunsingo, de tennisvereniging en omwonenden van het zwembad uitgenodigd in de kiosk bij het station voor een voorlichtingsavond. Daarna volgt eind augustus het college en in september de raad.

www.dvhn.nl

Geef een reactie