21 juli 2024

Slochter gasbel 50 jaar: NAM royaal voor clubs in Loppersum

0

Het verenigingsleven in de gemeente Loppersum heeft zich vrij massaal gericht tot de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) met het verzoek voor sponsoring in aanmerking te komen. Aanleiding is de mijlpaal die volgende maand wordt bereikt. Het is dan op de kop af 50 jaar geleden dat de Slochter gasbel werd ontdekt

De NAM wilde aanvankelijk louter de burgers in de gemeente Slochteren in de feestvreugde laten delen. Dat leidde bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Loppersum tot publiekelijk gemor uit de mond van burgemeester Albert Rodenboog. Geregeld trilt de grond in Loppersum en omgeving als gevolg van de gaswinning. Rodenboog vindt enige compensatie voor dit ongemak voor zijn ingezetenen op zijn plaats.

In een gesprek met de NAM-directie kwam de aardoliemaatschappij hem tegemoet. De NAM toonde zich bereid de geldkraan voor activiteiten in Loppersum open te doen. Volgens een zegsman van de NAM leidde dat in de afgelopen weken tot vijftien à twintig aanvragen. Op één à twee na blijken alle aanvragen te voldoen aan de toetsingscriteria die de maatschappij doorgaans hanteert bij sponsoring.

Dat betekent dat de organisatoren van flink wat activiteiten in de gemeente Loppersum deze zomer mogen rekenen op een financieel extraatje. Volgens de NAM-woordvoerder gaat het vooral om activiteiten die op touw zijn gezet door muziek-, sport- en historische verenigingen in de gemeente Loppersum. Om hoeveel geld het gaat, wil de NAM niet zeggen.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie