27 mei 2024

Slochteren aan kop met vijf verkeersdoden

0

Slochteren – Het verkeer heeft in 2003 in de gemeente Slochteren vijf slachtoffers ge‘ist. In onze provincie vielen vorig jaar alleen meer verkeersdoden (12 personen) in de gemeente Groningen. In Hoogezand-Sappemeer viel ŽŽn dode te betreuren

In de gehele provincie Groningen lieten 53 personen het leven op de weg. De cijfers zijn bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het hele land kwamen 1088 mensen in het verkeer om het leven. Voor het eerst sinds 1999 was er daarmee sprake van een stijging.


Op het provinciehuis in Groningen kan geen antwoord gegeven worden op de vraag waarom het zo vaak mis ging in de gemeente Slochteren. ”We zijn nog bezig met de analyse”, zegt woordvoerder Wim Trip. ”Conclusies kunnen we dus nog niet trekken.” Trip denkt dat dit ook een moeilijke klus wordt, omdat de verkeersongelukken meestal een incident zijn. ”Je kunt niet zeggen dat dit of dat een gevaarlijke route is.”


Politiechef Bart Kruizinga van de basiseenheid Vlagtwedde/Stadskanaal – in zijn werkgebied (Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal) kwamen vorig jaar negen weggebruikers om het leven – spreekt ook van incidenten, waar de politie weinig aan kan doen. ”Wat mij wel zorgen baart, is de jeugd die in steeds snellere auto’s rijdt, met alle gevaren van dien. Ook neemt de agressie toe. Bumper kleven, afsnijden, je ziet het ook hier steeds vaker”, aldus Kruizinga.

www.dvhn.nl

Geef een reactie