25 juli 2024

Slochteren blijft hopen op McDonald’s

0

kolham – De gemeente Slochteren blijft hopen op de komst van McDonald’s aan de A7 nabij Kolham. De hamburgergigant was ruim een jaar geleden bijzonder ge•nteresseerd in het terrein tegenover Meubelhallen Kolham, maar haakte af omdat ze van de provincie geen toestemming kreeg om een verwijsmast van 34 meter – met de kenmerkende gele M – in de buurt te plaatsen

Nu, een jaar later, heeft het college van burgemeester en wethouders van Slochteren de moed nog niet opgegeven dat de fastfoodketen zich alsnog langs de A7 vestigt. ”Wij hebben McDonald’s een alternatief voorgelegd”, zegt wethouder Nico Stok. ”Ze hebben aangegeven dat serieus te zullen bekijken. In april zoeken we weer contact met ze. We geven zo maar niet op, het gaat wel om veel banen.”


Het alternatief is het plaatsen van twaalf masten van zes meter langs de A7. Dat mag volgens het Provinciaal Omgevings Plan (POP) wel. De circa zeventig deeltijdbanen, die de komst van het bedrijf kan opleveren, vindt Stok uiterst belangrijk voor de regio. De wethouder over het alternatief voor de zuil: ”Wat is ontsierender? Twaalf palen van zes meter of eentje van pakweg 38 meter?” Over de nieuwe banen zegt hij: ”Mc Donald’s heeft werk- en leertrajecten. Hun doelgroep is de groep van 23 jaar en jonger. Het aantal werkzoekenden in die groep stijgt. Dan zijn de 35 volledige banen, zeg maar zeventig deeltijdbanen, me heel wat waard. Slochteren wil dolgraag een bedrijf met deze omvang binnenhalen. Dat is niet alleen voor Slochteren, maar voor de hele regio belangrijk. We worden hierin gesteund door mijn collega van Hoogezand-Sappemeer, wethouder Henk ten Wolde.” McDonald’s heeft al wel aangegeven dat, mocht het toch naar Kolham willen komen, er dit jaar zeker niet meer gebouwd gaat worden.

www.dvhn.nl

Geef een reactie