25 juli 2024

Slochteren haalt wethouder uit stad Groningen

0

Slochteren – Sigrid Sengers (31) uit Groningen wordt de nieuwe wethouder van Slochteren. Het VVD-raadslid van de gemeente Groningen volgt Eric ter Keurs op die per 1 mei als burgemeester in het Friese Leeuwarderadeel aan de slag gaat

Daarmee krijgt Slochteren een wethouder van buiten de gemeente. Van de huidige raadsleden – Albert van Eerden, Dolf Vink en Willem Reilink – voelde zich niemand geroepen de klus van Ter Keurs over te nemen.

Vanuit de partij hadden zich vier leden aangemeld voor de vacature. Evenveel partijgenoten van buiten de gemeente stuurden een sollicitatiebrief. ”We waren op zoek naar iemand die collegiaal, jong en dynamisch en krachtig is. Die hebben we in de persoon van Sigrid Sengers gevonden”, zegt fractievoorzitter Albert van Eerden.

Het partijbestuur en Sengers kwamen al vrij snel tot overeenstemming, maar konden het bericht nog niet naar buiten brengen omdat de benoeming van Ter Keurs nog niet bekrachtigd was.

Sengers neemt de portefeuille over van haar voorganger. Ze krijgt welzijn, cultuur, sport, zorg, recreatie en toerisme, economische zaken en het project Harkstede. Als raadslid van de stad Groningen hield Sengers zich bezig met onderwijs en cultuur, financi‘n en veiligheid en maakte ze deel uit van de rekenkamercommissie. Ook was ze namens haar partij woordvoerder van het megaproject Meerstad.

De nieuwbakken wethouder, die al kennis heeft gemaakt met de voltallige raad, zal haar baan in het Academisch Ziekenhuis in Groningen opzeggen.

Remco Kouwenhoven, VVD-fractievoorzitter in Groningen, noemt zijn partijgenote een ambitieuze vrouw. ”Ze is zeer sociaal ingesteld en makkelijk in de omgang met mensen. Sigrid Sengers houdt niet van eindeloze speeches, ze is iemand van snel zaken doen.” Kouwenhoven zegt dat haar opvolger in de Groninger gemeenteraad nog niet bekend is.

Advocaat Bart Tromp komt als eerste in aanmerking om de plaats van Sengers over te nemen

www.dvhn.nl

Geef een reactie