22 april 2024

Slochteren wil gebouwen snel van azc-terrein

0

Siddeburen – De gemeente Slochteren wil dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zo snel mogelijk de gebouwen van het voormalige asielzoekerscentrum in Siddeburen weghaalt.
Volgens afspraak zou het complex voor 1 maart in oude staat overgedragen moeten worden aan de eigenaar, akkerbouwer Jur Huisman uit Siddeburen. Dat is niet gebeurd.

”Dit is een lijdensweg. Het COA is niet vooruit te branden”, schetst wethouder Nico Stok de situatie. De gemeente en het COA hadden de afspraak gemaakt dat het terrein een half jaar nadat de laatste bewoners waren vertrokken, leeg opgeleverd zou worden.


”Het COA traineert en traineert maar. Het is een log lichaam”, aldus Stok. Hij vindt dat de omwonenden er recht op hebben dat het terrein weer de oude bestemming – agrarische plus bosbouw – krijgt.


Al had de wethouder ook wel idee‘n om iets met het schoolgebouwtje of de andere gebouwen te doen. Zo opperde hij ooit eens dat de Slochter ambtenaren tijdens de aanstaande verbouwing van het gemeentehuis tijdelijk in Siddeburen ondergebracht konden worden. ”Maar dat stuitte op verzet vanuit de buurt. Je kunt er dus niks mee.”


Twee medewerkers van het COA komen volgende week naar de gemeente Slochteren om met elkaar van gedachten te wisselen over het voormalige azc-terrein langs de N33 in Siddeburen.


Bij het COA was vrijdagmiddag niemand van de persafdeling voor commentaar bereikbaar

www.dvhn.nl

Geef een reactie