23 april 2024

Slochteren zet plan Schildmeer in de ijskast

0

Slochteren – Het dorp Steendam en het Schildmeergebied zullen nog even moeten wachten op de uitwerking van plannen voor de toekomst. Ook de invulling van het terrein aan de Slochterhaven komt voorlopig niet verder

Dit is een gevolg van de ingrijpende bezuinigingen, die de gemeente Slochteren volgend jaar moet doorvoeren om de begroting sluitend te krijgen. Er wordt een tekort verwacht van 1,5 miljoen euro. Dit gat is vooral ontstaan door geringere bijdragen en kortingen van het rijk.

Burgemeester en wethouders hebben de stuurgroep BEB (Beleid, Extensivering en Bezuiniging) ingesteld. Voor half oktober moet er een pakket aan maatregelen liggen. Dat kan dan nog in de begroting voor 2005 worden opgenomen. B en W hebben meteen al besloten om de twee genoemde projecten te ‘parkeren’. Dit betekent niet dat ze van de baan zijn. “We stellen verdere stappen uit tot het voorjaar”, zegt burgemeester Verstegen.

De stuurgroep BEB heeft een ruime opdracht gekregen. “Die ruimte is nodig, want met de stofkam komen we er niet meer. Daarvoor is het gat, dat dreigt, te groot. Het wordt een pittige operatie.”

Slochteren werkt met een begroting van jaarlijks 27 miljoen euro. Slochteren had in het najaar de Visienota over Steendam en het Schildmeer met de bevolking willen bespreking. Er waren drie modellen uitgewerkt voor een vitalisering van het dorp en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen en recre‘ren. Of het Ÿberhaupt nog iets wordt met deze visie is afhankelijk van de uitkomsten van de stuurgroep BEB.

De invulling van het terrein aan de Slochterhaven zou plaatsvinden, nadat de brandweer en gemeentewerken waren verhuisd. De gemeente wilde in dit gebied koopwoningen laten bouwen.

De verhuizing van de twee genoemde diensten gaat wel door. “We kunnen daar niet mee wachten, want ook uit milieu-oogpunt kan de huidige situatie niet langer voortduren”, zegt burgemeester Verstegen.

www.dvhn.nl

Geef een reactie