19 juni 2024

Sloop winkelcentrum Opwierde

0

Het winkelcentrum in de wijk Opwierde in Appingedam is niet meer van de sloop te redden. Het centrum is verouderd en de winkels liggen niet centraal. Ondernemers vrezen bovendien voor minder klandizie, zodra de supermarkt, die veel klanten aantrekt, verhuist. Het college van Appingedam wil de ondernemers een reddingsboei toewerpen.

De circa 15 winkels van het naoorlogse winkelcentrum aan de Focco Ukenalaan liggen verspreid over vier locaties. Het college wil de panden kopen en vervolgens slopen. Het is van plan ongeveer twintig woningen hier voor in de plaats te zetten. De betrokken ondernemers krijgen een nieuwe plek in het nieuwe winkelcentrum op het Overdiepterrein aangeboden. De ondernemers staan achter dit plan, maar willen een verhuisvergoeding.


Het college vraagt donderdagavond 2,6 miljoen euro aan de raad. Met dit geld willen ze de winkelpanden kopen en vervolgens afbreken.


De gemeente hoopt dat de ondernemers rond 2009 zijn verhuisd. Supermarkt C1000 verhuist niet naar het Overdiepterrein. Die krijgt een plek in het zogeheten Hart voor Opwierde aan de Burgemeester Klauckelaan op de plek van de huidige sportschool Gym 2000.


De gemeenteraad beslist donderdagavond over het krediet dat het college wil gebruiken om de winkelpanden te kopen

Dagblad van het noorden

Geef een reactie